Welkom bij Zoute Schorre
Wens je graag meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Door op verzenden te klikken, gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Zo is wonen in
de Zoute Schorre

Het historische hart van Knokke is een sublieme plaats om te wonen. Enerzijds kan je genieten van de rust in een groene omgeving met buurtwinkels in de nabijheid, anderzijds sta je met de fiets in een paar minuten in het bruisende centrum van de badstad of aan de zee.

BV387 D 2020 06 12 s RGB

Kwaliteit als prioriteit

De woningen in de Zoute Schorre zijn hedendaags opgevat en afgewerkt met de grootste zorg. Er werd enkel met hoogwaardige materialen gewerkt die een duurzaam karakter hebben. Naast een volledig uitgeruste keuken werd er ook ingezet op een innovatief ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

Villa 57 woonkamer 3

Een thuis naar uw hart

Met een gemiddelde oppervlakte van 320 m² heeft elke woning in De Zoute Schorre veel te bieden. En toch zijn ze nooit 100% identiek. Kies welke woonst het best bij u past en bepaal zelf de finishing touch. Domotica in het hele huis? Een open haard in de woonkamer? Extra slaapkamers met bad- of doucheruimte op zolder? We staan u bij van begin tot eind.


Startprijs vanaf € 895.000

BV387 J 2020 06 12 s RGB

Niets dan rust en groen

De Zoute Schorre is bijna als een klein dorp, waar thuiskomen écht als thuiskomen voelt. Elk detail staat in het teken van rust en groen. Terwijl een groot deel van het autoverkeer plaatsvindt onder de grond, is het bovengronds heerlijk vertoeven op de kronkelende baantjes en pleintjes met talloze bomen.

BV387 M doorsnede 2020 06 03 s RGB

Altijd parking voor iedereen

Eindeloos zoeken naar een plekje voor de wagen: in De Zoute Schorre is het nooit een probleem, voor u noch voor uw gasten. Iedere woning beschikt over 2 ondergrondse parkeerplaatsen, bereikbaar via een gemeenschappelijke inrit. Vanuit de garage heeft u altijd rechtstreeks toegang tot uw woning.

ARCHITECT Piet Bailyu

Een architecturale evolutie

"Het is een evolutie van wat we gewoon zijn", zegt architect Piet Bailyu over De Zoute Schorre. Een verkaveling die naadloos past in haar omgeving, maar op subtiele wijze toch weet uit te blinken. En zoals wel vaker het geval is bij de ontwerpen van Bailyu, zijn het de details die het verschil maken. We vroegen hem naar de details over die details en zijn persoonlijke kijk op het project.

M Zoute Schorre 8
BV387 E 2020 06 03 s RGB

Hetzelfde, maar dan anders

Al op jonge leeftijd keek Bailyu zijn ogen uit in Knokke. Als rasechte Knokkenaar kent hij de architectuur van de stad dan ook op zijn duimpje: "Er staan hier ongelooflijk veel mooie woningen, die destijds door bekwame architecten ontworpen zijn. Een bibliotheek aan bouwstijlen noem ik het, met veel invloeden van de Engelse en Franse architectuur. Door die stijlen te bestuderen en ze in de vingers te krijgen, kan je als architect je eigen ding doen, zonder dat het botst met de omgeving. Dat was ook het startpunt voor De Zoute Schorre: vertrekken van die authentieke elementen, om er dan een moderne toets aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan dat geborgen gevoel van die typisch dorpse villa aan de kust, maar dan wel met meer glas en licht."

BV387 G 2020 06 03 s RGB

Geïnspireerd op Het Zoute

Het Knokse karakter van De Zoute Schorre zit 'm niet in de stijl van de woningen alleen. Bailyu: "Het openbaar domein van de hele verkaveling is lichtjes geïnspireerd op het oorspronkelijke idee voor Het Zoute: een wijk waar kronkelende paadjes het winnen van strakke, rechte banen. Een mooie link met een van Knokkes gekendste buurten. Zo creëer je ook een groot gevoel van veiligheid: auto's kunnen prima binnen in de wijk, maar niemand kan er zomaar aan volle snelheid doorrazen. Daarnaast krijg je een interessante waaier aan perspectieven. Want waar je ook bent in de wijk, je zicht op de verkaveling is altijd anders."

BV387 H 2020 06 03 s RGB

Unieke samenwerking met de stad

Voor Bailyu is De Zoute Schorre op z'n minst een opmerkelijk project, en dat om verschillende redenen: "Uiteraard zit de schaalgrootte daar voor iets tussen: bij een project van deze omvang heb je heel wat mogelijkheden om de wijk echt een eigen identiteit te geven. Maar we zijn ook erg ver gegaan om het project mooi te integreren in de omgeving. Zo hebben we samen met de stad de Jan Devischstraat, die de wijk doorkruist, volledig heraangelegd. Het idee was om dezelfde steen te gebruiken als in de verkaveling zelf, evenals meer groen. Het leidde tot een uitzonderlijke samenwerking, die De Zoute Schorre nog meer cachet geeft."

Maister Mockup Mag 2020 v2

Download ons magazine

Meer weten over Zoute Schorre?
Download ons magazine met beelden, interviews en praktische info over de beschikbare woningen.